Presentaties bio-energiedag Zwolle

Geplaatst op : 31-10-2013

Op 31 oktober 2013 zijn bio-energiepartijen uit oost-Nederland bijeen geweest op een bijeenkomst die mede mogelijk is gemaakt door het Groen Gas programma.

Op 31 oktober 2013 zijn bio-energiepartijen uit oost-Nederland bijeen geweest op een bijeenkomst die mede mogelijk is gemaakt door het Groen Gas programma. Belangrijke bijdragen zijn geleverd door Reent Martens van 3N met een overzicht van de vergistingsactiviteiten in Nieder Sachsen. Ook heeft Bart Bagerman een inleiding gehouden over het Groen Gas project. Eerder op de dag is een bezoek gebracht aan de mestvergistingsinstallatie in Giethoorn. Bijzonder van deze vergisting is de grote hoeveelheid gras die wordt meevergist. Daarnaast weet de installatie alle restwarmte te benutten op de eigen boerderij.

De presentaties zijn down te loaden op onze website. Hierop staat ook een foto van de excursie en een mooie samenvatting van de dag (video). Daarnaast ook een vermelding van INTERREG en de financiers van Groen Gas.  http://www.bioenergieclusteroostnederland.nl/nieuws/downloads/352-presentaties-bio-energiedag-oost-nederland-2013.html   De provincie Overijssel en BEON waren zeer blij met de steun van INTERREG en de Duitse gasten.

Terug naar nieuwsoverzicht