UItnodiging Bio- Energiedag 2015

Geplaatst op : 05-11-2015

U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Bio-energiedag Oost-Nederland. Deze wordt op donderdag 5 november gehouden. Net als de vijf voorgaande keren zal de Provincie Overijssel gastheer zijn. De dag zal in Hengelo beginnen met excursies. Thema dit jaar is: Vol energie naar een biobased economy.


Dit jaar veel aandacht voor de bereikte mijlpalen van het afgelopen jaar: de pyrolyse plant in Hengelo en de productie van hoogwaardige houtpellets in Duiven. Verder aandacht voor de uitbreiding van de warmtenetten in Ede en Enschede met houtgestookte installaties. Bio-energie geeft vaak belangrijke aanzetten tot bredere benutting van biomassa. Dat blijkt uit de resultaten van het INTERREG Groen Gas project en de ontwikkelingen in de landbouw in Nedersaksen. Ook dit jaar hebben we weer een aparte sessie over onderzoek op het gebied van biomassa benutting.

Excursies
Hengelo lijkt wel de hotspot voor bio-energie te worden. Veel installaties zijn hier opgeleverd of opgestart afgelopen jaar. Beide excursies vinden in Hengelo plaats. Hier begint ook het ochtendprogramma met een welkomstwoord van wethouder Elferink. Details volgen nog.  

Hoofdprogramma
Het middagprogramma begint om 13.00 u met een lunch op het provinciehuis. Na de algemene plenaire opening hebben we sessies met als titels:
1. Energie helpt biobased
2. Meters maken met bio-energie
3. Onderzoek biomassa

Afsluiting
We eindigen de dag met een samenvatting met vrolijke filmbeelden en een borrel met hapjes.  

Aanmelding
Wilt u zich aanmelden?  Stuur dan deze email retour aan info@bioenergieclusteroostnederland.nl  en vul onderstaande gegevens in:                  Voorkeur excursie/ parallelsessie aangeven                                                                      Excursie:
1.       de pyrolyse fabriek Empyro
2.       de houtketel van Warmtenet Hengelo op bedrijventerrein Westermaat Noordoost   Parallelsessie:
1. Energie helpt biobased
2. Meters maken met bio-energie
3. Onderzoek biomassa  

Voornaam:
Achternaam:
Bedrijf:  

We hopen van harte u allen te zien in het provinciehuis op 5 november!  Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag.

Terug naar nieuwsoverzicht